ALATAR foldevegg

ALATAR – FOLDEVEGG

Walleniums lydisolerte veggsystem ALATAR er ideelt for å dele og skape rom.

Veggsystemet er festet til taket, og består av veggpaneler forbundet med hengsler på enden av sporet når veggen åpnes. Det er lydisolering mellom panelene, taket og gulvet.

STRUKTUR

ALATAR veggkonstruksjon består av aluminiumsprofiler, plater av behandlet sponplate eller MDF og isolasjon. Strukturen danner et panel med en total tykkelse på 82 mm, som avhengig av isolasjonsmaterialet sikrer en lydisolert motstand på 45 eller 49 dB (desibel).

Når foldeveggsystemet ALATAR går opp til taket, går den langs et justerbart aluminiumspor som er utstyrt med kulelager inne i skinnene. Dette gjør at veggenes høyde justeres med ± 15 mm. Skinnene er montert på hver andre veggpanel, og plassert på midten av panelet. Fordi veggen henger fra taket, er det viktig for montering at veggen er festet til noe solid (dvs. betongtak, stål, trebjelke etc.)

I tilfellet foldeveggen er understøttet av gulvet, monteres en aluminiumsskinne på gulvet hvor skinnene beveger veggen og på toppen er det et føringsspor. Høyden kan justeres med ±15 mm.

På veggens ende monteres en kontraprofil for å lukke det siste panelet, og som også brukes som dør. Dette, sammen med karmen monteres ved veggens start og gjør at veggenes bredde kan justeres ± 20 mm.

BESLAG, KNOTTER, HÅNDTAK ETC.

Foldeveggens paneler er utstyrt med en nedsenket stopper som anvendes til å låse veggen, ved hjelp av et separat håndtak/knott inn i en åpning innfelt i døren. Åpningene i døren er dekket med tverrposter som leveres med veggen. De enkelte paneler av veggen er forbundet med hengsler.

OVERFLATEBEHANDLING

Standard farge for skinneprofilen av foldeveggen og stenderprofiler er hvit (RAL 9010) og panelenes kantprofiler er naturlig elokserte.

Det er et bredt spekter av overflatebehandlinger. Her er noen:

  • Hvit melamin (standard)
  • Farget melamin (RAL-katalog)
  • Dekorativ melamin
  • Naturlig finer
  • Spesialløsninger (laminat, magnettavle, hvit tavle etc.).

Som en spesialløsning er det mulig å montere en glassåpning midt på et panel. Åpningen kan dekke hele panelet, nedre eller øvre halvdel.

Maksimale mål for glasset er 150 mm inn fra sidene av panelet og 300 mm fra toppen og nederst på panelet.

LÅS OG HÅNDTAK

Det siste, ytterste laget av den sammenleggbare veggen fungerer som dør når veggen er i lukket stilling, og leveres med en lås og et innfelt håndtak fra produsenten.

Lås med nøkkel kan også monteres.

PRODUKTINFORMASJON:

Tykkelse: 82 mm (for alle typer foldevegger)
Vekt per m²: 25–45 kg/m² avhengig av lydisolasjon
Høyde: maks 4 000 mm
Panelbredde: min. 400 mm/maks 910 mm
Lydisolasjon: Rw 45 eller 49 dB

ALATAR L

Ikke lydtett sammenleggbar veggmodell
Tykkelse: 22–30 mm
Vekt per m²: 15–20 kg
Høyde: maks 4 000 mm
Panelbredde: min. 230 mm/maks 910 mm
Materiell: aluminiumprofil og glass eller melamin